6 aug. 2014

Mitt bästa ört-tips!Ni vet hur det är, man plockar på sig för mycket färska örter både från affären och trädgården.
Istället för att slänga överskottet har jag en liten bricka där jag lägger dem att torka.
Sedan smular jag ner dem i en papperspåse jag har i en gammal teburk.
Blandningen blir bättre än när jag försöker sätta samman smakerna organiserat...

2 kommentarer:

  1. Bra tips! Jag fryser mina örter/färska kryddor i plastburkar och använder i matlagningen under vintern. Då har jag alltid färska kryddor till ett bra pris plus att det är miljövänligt då jag odlar många själv under sommaren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, fler sorter än dill och persilja går bra att frysa. Superlyx att få dra i en rejäl näve hemodlad basilika i tomatsåsen i februari. Din lammfärs med fänkål och lavendel har satt myror i huvudet på mig.... :)

      Radera