400 gr vit fisk
1 gul lök
1 röd paprika
2 morötter
½ chili
1 palsternacka
en bit rotselleri
1 vitlöksklyfta
1-2 stjärnanis
1 pkt saffran
franska örter
2 brk krossade tomater
½ pressad apelsin
vatten
2 msk fiskfond
5 dl vatten
Salt och peppar
Fräs grönsaker och rotfrukter i
olivolja tillsammans med saffran och franska örter.
Tillsätt
krossade tomater, pressad apelsin, fiskbuljong och vatten. Salta och peppra.
Koka upp
och låt sjuda tills grönsaker och rotfrukter är färdiga men fortfarande är ”al
dente”.
Skär under
tiden upp fisken i lika stora bitar – då får de samma tillagningstid.
Lägg fisken i grytan och koka 3-5 minuter beroende
på fisksort och storlek. Lägg upp i portionsskålar eller ställ fram hela grytan på bordet.
Har du några kokta potatisar kvar från tidigare måltid passar det alldeles utmärkt att låta dem koka med några minuter och förstärka grytan.
Servera med aioli och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar