- ett riktigt långkok!
1kg
fläskkarré
4 dl
Cocacola
3 dl BBQ-sås
2 gula
lökar, skivade
2 röd
paprika, i strimlor
2
vitlöksklyftor, pressade
2 morot,
skivad
Salt och
peppar
Blanda cola,
BBQ-sås och grönsaker.
Lägg karrén
i en ugnsfastform eller gjutjärnsgryta och slå marinaden över.
Låt stå 4
timmar, eller över natten.
Sätt ugnen på 180 grader.
Skrapa bort en del av marinaden och bryn sedan köttet runt om.
Lägg tillbaka i formen och häll över resterande marinad.
Täck formen noga eller sätt lock på grytan.
Ställ in i ugnen 30 min.
Sänk sedan värmen till 80 grader och låt köttet sakta, sakta kokas sönder
över natten.
Dra isär köttet och smaka av med salt och peppar.
Servera med Pitabröd och en krispig sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar