7 juli 2016

Älskade kladdkaka!

På MyTaste hittar du massor av recept på kladdkaka!

Finns det någon som inte gillar Kladdkaka?!
Jag älskar kombinationen av fyllig choklad, frisk grädde och så sötsyrlig hallonsås till det - den är helt enkelt oemotståndlig och finns det kladdkaka på fiket eller restaurangen kan jag inte stå emot. 


En period var jag rationell och bakade kladdisen med hallon direkt i smeten, en annan var det vit choklad som gällde och i våras hittade jag en variant med rabarber och kardemumma. Lättvispad grädde hör till tycker jag, men en kula riktigt god vaniljglass funkar. Helst till en kaka som fortfarande är lite ljummen, men inte helt varm.

Hur får man då till den perfekta kladdkakan?
En kladdkaka ska inte vispas, utan röras ihop med en slev. Om man vispar in luft i smeten blir kakan fluffig istället för tung och kladdig.
Kladdkakan kan man göra med glutenfritt mjöl som mandel eller en glutenfri mix. Vi har också provat att baka den med både laktosfritt smör och helt mjölkfritt matfett med goda, och härligt kladdiga, resultat.

Det verkar som att alla i vänkretsen har sitt eget favoritrecept och metoder för att få till den perfekta kakan. Tills jag själv hittar det ultimata receptet på kladdkaka fortsätter jag att prova nya recept och varianter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar