400 gr
torrt vitt lantbröd
1 brk vita bönor
5 tomater, tärnade
1 stor
rödlök finhackad
2
selleristjälkar
2
morötter
2
medelstora potatisar
1,5 kg av savoykål, vitkål och
broccoli
olivolja extra vergine
salt
nymald svartpeppar
Skala
morötterna och selleristjälkarna och skär dem i små bitar.
Skala potatisen och skär dem ca 1
cm tjocka skivor.
Skölj savojkålen, vitkål och
mangold och skär den strimlor.
Värm upp
ca 8 msk olivolja i en stor tjockbottnad gryta. Tillsätt löken och fräs den
tills den mjuknar.
Tillsätt grönsakerna (ej de vita
bönorna) och låt koka i ca 10 min under lock. Tillsätt lite vatten om det
skulle behövas.
Mixa 2/3 av de vita bönorna
tillsammans med lite vatten och häll i soppan.
Salta, peppra och låt koka under lock
på svag värme ca 30 min.
Skär brödet i tunna skivor, dela
varje skiva i 3-4 delar och tillsätt dem i soppan tillsammans med de hela
bönorna, blanda väl och låt koka i ca 10 min. Den färdiga soppan ska ha en
grötig konsistens.
Servera.
Ringla lite olivolja över varje tallrik.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar