Blanda vispad grädde,
färska eller frysta bär av valfri sort med maränger brutna i stora bitar. Lägg
en kula glass i botten av en skål och toppa med bärgrädden. Några osaltade
pistachnötter eller rostade hasselnötter ger lite extra crunch till det hela.
Barnsligt gott och klart
på en kvart!
Maränger
- Hemgjorda maränger håller
upp till 2 veckor förvarade i en burk med lock på torrt ställe.
4 äggvitor
1,5 dl strösocker
2 dl florsocker, siktat
Vispa äggvitorna tills det bildas toppar.
(Skålen ska kunna vändas upp och ned utan att smeten trillar ut.)
Vispa i strösockret lite i taget och vispa i ytterligare 10
minuter. Nu är smeten fast, jämn och glänsande. Sikta i florsockret lite i
taget och vänd försiktigt ner det i smeten.
Värm ugnen till 120 grader.
Spritsa eller skeda ut marängerna i önskad form på bakplåtspapper.
Sänk temperaturen till 90 grader och grädda marängerna ca 2
timmar.
De är färdiga när både ovan- och undersida är torra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar