17 mars 2017

Var dags mat - Halstrad gös med savoykål, vårlök och sparris, 2 port



2 gösfiléer
Smör
½ savoykål
1 vårlök
1 knippe grön sparris
2 msk Olivolja
Flingsalt
Peppar

Strimla kålen och löken. Ansa sparrisen och skär den i 3 cm långa bitar.Häll olivolja i en rejäl stekpanna och fräs sedan grönsakerna 4-5 minuter.Salta ganska mycket och peppra lätt. Ställ åt sidan.Dela fiskfiléerna med ett diagonalt snitt. Salta och peppra köttsidan. Hetta upp smöret i en stekpanna och lägg i fisken med skinnsidan ner. Stek ca 3 min på hög värme. Vänd filéerna och stek ytterligare ca 3 min. Servera genast med de varma grönsakerna och örtmajonnäsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar