14 juli 2017

Sommarmat - Glaze of glory, perfekt kladdiga revbensspjäll!

Riktigt saftiga men ändå mjälla revbensspjäll åt jag första gången i New York. Här är mitt försök att återskapa den härliga glazen som de bakats i. 


3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 msk dijonsenap
1 msk soja
2 msk råsocker
2 msk ketchup
1 tsk sambal oelek
Svartpeppar

Mortla vitlöksklyftorna med saltet.
Tillsätt senap, soja, råsocker, ketchup och sambal.
Mal rejält med svartpeppar, minst två teskedar, och tillsätt vinägern.
Blanda allt tills du får en tjock, härlig smet.
Pensla revbensspjällen rejält med glazen och låt dem sedan vila i ett par timmar för att ta riktigt bra smak.
Grilla revbenen hårt eller kör dem i ugn tills de får bra med färg.
Avnjutes med sallad och bröd – ätes med fingrarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar