31 juli 2017

Sommarmat - Hallon- och chokladsnurror, 20 stora

Grunddeg vetebröd
100 gr smör, smältes
5 dl mjölk
1 pkt torrjäst
3 tsk kardemumma
1 dl vit sirap
2 ägg +1 till pensling
1 tsk salt
ca 1,4 L vetemjöl

Pärlsocker

Fyllning
Ca 100 gr smör
2 dl hallon
4 msk kakao eller riven mörk choklad
Strösocker efter tycke och smak




Blanda alla torra ingredienser i en bunke/degblandare.


Tillsätt mjölk, smör, sirap och ägg.
Bearbeta degen länge. Ca 10 min i maskin och längre för hand.

Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, 1-2 timmar.

Dela degen i två delar och kavla dem till rektanglar.


Bred på fyllningen.Vik ihop degen och kavla den lätt.

Skär varje del i 10 lika stora remsor och snurra ihop dem.
Pensla snurrorna med 1 uppvispat ägg. 

Strö pärlsocker över dem.
Gräddas i 220 gr ca 15 min.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar