3 sep. 2017

Skördetid - Pizza med blomkål, koriander och vallmofrö, 3 st

Pizzadeg
500 gr vetemjöl
3,25 dl vatten
1 ½ tsk salt
1+1/2 msk olja
½ pkt torrjäst
Blanda alla torra ingrediens i en bunke eller degblandare.
Tillsätt vatten och 1 msk olja. Knåda degen 10 minuter.
Häll ½ msk olja i en annan bunke och stjälp över degen i den. Vänd runt degen så att hela blir täckt av olja och jäs sedan övertäckt till dubbel storlek. Räkna med 1,5 – 2 timmar.

Pizza
3 dl crème fraiche
1/2 medelstort blomkålshuvud
1 dl vit balsamvinäger
3 msk vallmofrö
finhackad koriander

Sätt ugnen på 250 grader.
Mjöla bänken rejält och dela degen i 3 delar och forma dem till pizzor.
Riv blomkålen på grova sidan av ett rivjärn, lägg i en bunke och slå över vinägern.
Fördela crème fraiche på pizzorna, häll vinägern av blomkålen, krama ur blomkålen och fördela över pizzorna. Strö över vallmofrö och grädda i 250 grader 10-12 minuter.
När pizzan är klar strör du över koriandern och äter direkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar