600 gr laxfilé
1/2 citron
Smör
Salt och peppar
1/2 citron
Smör
Salt och peppar
Skär laxen i 4 bitar.
Strö lite salt och peppar i en ugnsfast form.
Lägg i laxen med skinnsidan neråt, salta och peppra ovansidan.
Skiva citronen och fördela över laxen.
Lägg på några små klickar smör.
Baka i ugnen på 180 grader 10-12 minuter, eller tills fisken har en innertemperatur på 45 grader.
Strö lite salt och peppar i en ugnsfast form.
Lägg i laxen med skinnsidan neråt, salta och peppra ovansidan.
Skiva citronen och fördela över laxen.
Lägg på några små klickar smör.
Baka i ugnen på 180 grader 10-12 minuter, eller tills fisken har en innertemperatur på 45 grader.
Sauce Verte
1 dl hackad spenat
1 dl hackade örter
1/2 citron, saften
1 msk rapsolja
2 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
Salt och peppar
1 dl hackad spenat
1 dl hackade örter
1/2 citron, saften
1 msk rapsolja
2 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
Salt och peppar
Mixa örter och spenat med citronsaft och olja.
Tillsätt majonnäs och senap.
Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
Tillsätt majonnäs och senap.
Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar