6 jan. 2020

Elsas Vintermat - Halstrad lax med Piccalilly och äggröra, 2 port



125 g gravad lax
4 ägg
1/2 dl grädde
en rejäl klick smör
Salt och peppar
Blandade salladsblad
1 röd lök
1 msk Piccalilly
1 msk olja

Fördela salladsblad på två tallrikar.
Blanda olja och Piccalilly till en tjock sås.
Knäck äggen i en skål och blanda med grädden.
Lägg en rejäl klick smör i en stekpanna och häll i äggblandningen.
Rör runt i äggen tills allt har stelnat och blivit en härlig röra.
Strimla laxen och lägg i en annan stekpanna utan fett.
Halstra laxen ca 30 sek på varje sida, fördela sedan över salladen och ringla över dressingen. Skeda upp äggröra på sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar