30 mars 2020

Var dags gröna mat - Miniburgare av morot och vita bönor, 4 port



¾ dl panko ströbröd
olja
½ gul lök, finhackad
1 medelstor morot, grovriven
1 msk tomatpuré
1 msk äppelcidervinäger
1 msk hackad gräslök
1 ägg, uppvispat
salt och peppar
hamburgerbröd av valfri sort

Stek panko i 2-3 msk olja tills det blir gyllene, häll upp i en bunke och ställ åt sidan.
Fräs den hackade löken i lite olja tills den börjar bli genomskinlig, tillsätt morot och tomatpuré. Stek ca 8 min. Häll i vinägern, rör om och skrapa sedan ur alltsammans i skålen med panko.
Blanda ner gräslök och det uppvispade ägget.
Salta och peppra.

Forma små eller stora burgare.
Stek dem gyllene och servera med bröd och tillbehör.

Snabbsyltad lök med mynta
1 gul lök
2 msk äppelcidervinäger
1 nypa strösocker
Skala och skiva löken så tunt du bara kan.
Lägg i en skål med vinäger, strö över sockret.
Låt stå ca 15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar