10 maj 2020

Prima primörer - Rostad sparris med chili- och limedressing, 2 port



- perfekt till de lite grövre stjälkarna
500 gr sparris
5 vitlöksklyftor
5 msk olja
salt
2 lime, saften
1 tsk spiskummin
1 grön chili
½ msk torkad oregano

Sätt ugnen på 200 grader.
Ansa sparris och skär bort de träiga delarna.
Skala vitlökarna.
Lägg sparrisarna tillsammans med de hela vitlökarna i en ugnsfast form.
Slå över oljan tillsammans med en nypa salt och blanda väl.
Rosta sparrisen i 25 min men ta ut vitlöken efter 20 min.
Lägg lökarna i en mixer, pressa i limen och tillsätt spiskummin.
Dela och kärna ur chilin, lägg ner i mixern tillsammans med oreganon och lite salt. Mixa.
Ta ut sparrisen, häll dressingen över och blanda försiktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar