25 okt. 2020

Svampsoppa med timjan, 4 port eller 8 bufféportioner

 


Ett av mina bättre party-trick på hösten är att börja med en värmande soppa till drinken. Några spröda chips av svart- eller grönkål ger sälta och krispighet.


600 gr svamp, t.ex trattkantareller
2 + 2 msk smör
1 gul lök
1 dl torrt vitt vin
6 dl vatten
1 hönsbuljong tärning eller 3 msk fond
2 dl grädde
1 msk hackad timjan
salt och peppar

Stek svampen i 2 msk smör tills den fått färg.
Skala och hacka löken. Lägg 2 msk smör i en gryta och bryn löken lätt.
Tillsätt vinet och låt det koka in.
Tillsätt vatten, svamp, buljong och timjan.
Koka på svag värme ca 5 min.
Tillsätt grädden, koka upp och mixa sedan till en krämig soppa.
Smaka av med salt och peppar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar