15 mars 2021

Pavlova med citronkräm och färska bär, 8 port

 

Till bottnarna:
3 äggvitor
1 tsk citronsaft
2 dl socker

Citronkräm:
5 dl vispgrädde
2 dl lemoncurd
1 gelatinblad

Övrigt:
Färska bär till dekoration

Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitor och citronsaft till ett vitt skum.
Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa ca 20 min.
Då ska du ha en blank och fin maräng.
Klicka ut marängsmeten i 8 lika stora bitar på en en plåt med bakplåtspapper.
Doppa en sked i kallt vatten och gör rundlar med en fördjupning i mitten av smeten.
Sätt in i undre delen av ugnen 1 timme. 
Stäng av ugnen men låt marängerna stå kvar och svalna i ugnen.

Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
Smält lemon curden på svag värme i en kastrull.
Krama ur vattnet ur gelatinet och smält ner det i curden.
Vispa grädden till den formar toppar.
Blanda ner lemon curden lite i taget.

Lägg marängbottnarna på varsin tallrik.
Spritsa eller klicka ut citronkrämen.
Dekorera med färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar