31 okt. 2021

Dressing med rostad vitlök

 

Förra helgen satte jag 4 sorters vitlök inför kommande säsong. Perfekt med saker man kan fixa med redan på hösten! Nu ligger de och gottar sig djupt ner i jorden som jag laddat med Bokashikompost och sedan toppat hela härligheten med ett tjockt lager gräsklipp och löv. 

Sorten Thermidrome ger den klassiska franska vitlökssmaken och är en favorit men jag hyser gott hopp för övriga tre med. Av Thermidrome gör jag den här goda dressingen som är maxad med smak, men ändå ljuvligt mild på något vis.

1 hel vitlök
1/2 + 3 msk olja
1 msk citronjuice
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
 

Skär toppen av vitlöken, lägg den på en bit folie och häll över 1/2 msk olja.

Vik ihop folien och baka löken i 20 minuter.
Ta ut löken och låt den svalna i foliepaketet.
Tryck ut de bakade lökarna och mixa med citronjuice och olja.
Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar