31 okt. 2021

Jordärtskockssoppa, 4 port



500 g jordärtskockor

2 potatisar

1 gul lök

1–2 vitlöksklyftor

Några kvistar färsk timjan

Smör

1 dl torrt vitt vin

5 dl vatten

2 hönsbuljongtärningar

2 1/2 dl matlagningsgrädde

salt och svartpeppar

Créme fraiche

 

Skala jordärtskockor och potatis och skär i bitar.

Finhacka lök och vitlök.

Fräs ingredienserna tillsammans med timjan och smör i en tjockbottnad kastrull.

Häll över vinet och låt koka ihop en minut.

Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna.

Rör om och låt sjuda i cirka 15 minuter eller tills allt är mjukt.

Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav.

Tillsätt grädden och värm. Smaka av med salt och peppar.

Toppa med en klick crème fraiche


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar