10 apr. 2022

Örtstekt kyckling med grön sparris och tzatziki, 4 port


600 gr kycklinginnerfilé
1 knippe sparris
olja eller smör att steka i
torkad oregano
salt och peppar
chiliflakes

Skär bort ca 5 cm nedtill på sparrisarna.
Koka upp vatten i en vid kastrull tillsammans med en nypa salt.
Lägg ner sparrisen och låt den koka 2-3 minuter.
Lyft upp den och kyl ner den med isbad eller iskallt vatten.
Stek kycklingfilérna i stekpanna med olja eller smör ca 5 minuter på varje sida.
Krydda med oregano, salt, peppar och chiliflakes.
Skär ett snitt i den tjockaste filé för att kontrollera att den är genomstekt.
Servera med sparris, tzatziki och ett gott bröd.


Tzatziki
1 gurka
1-3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 dl avrunnen yoghurt
1 msk hackad mynta/oregano
Salt, peppar

Lägg yoghurten i ett kaffefilter och låt den rinna av i kyla ett par timmar.
Riv gurkan fint, lägg den på ett fat och strö 1 tsk salt över. 
Lägg på en tallrik och en tyngd så att gurkan vätskar av sig. Låt stå 30 min.
Krama ur gurkan, blanda med yoghurt, finriven vitlök, örter och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar