14 maj 2022

Helstekt högrev med parmesan och soltorkade tomater



En bit högrev eller annat nötkött, ca 1,2 kg
Salt
Svartpeppar
Chiliflakes
Smör
Soltorkade tomater
Parmesan


Sätt ugnen på 140 grader.
Krydda köttet med salt, peppar och chiliflakes.
Lägg en klick smör i en stekpanna och bryn köttet runt om.
Lägg över i en liten ugnsfast form och lägg en klick smör på köttet.
Sätt i en termometer och ställ in köttet i ugnen.
Vid 56 grader är det dags att ta ut köttet. Slå folie omkring det och låt vila minst en timme.
Skär köttet i tunna skivor och lägg upp på ett fat.
Hyvla över rejält med parmesan, jag brukar ta potatisskalaren, och strö sedan över strimlade torkade tomater.


En god vinägrett
1 dl olja från de soltorkade tomaterna
2 msk balsamvinäger
En nypa salt
Svartpeppar
Några soltorkade tomater
Mixa alla ingredienser och använd till exempel till en potatis- eller pastasallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar