28 maj 2022

Rabarberkaka med mynta och fläderfrosting



200 gr smör
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 dl tunt skivad rabarber
1 msk färsk mynta, hackad

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en egen skål. Tillsätt hackad mynta och rabarber. Sväng runt alltsammans så att rabarbern blir täckt och blanda sedan med den andra smeten.
Häll över i den smorda formen och grädda ca 45 min i 175 grader.
Vänd upp kakan på ett fat och låt svalna under formen.


Fläderfrosting
200 g philadelphiaosT
200 g smör
3 dl florsocker
2 msk koncentrerad flädersaft
1 msk vaniljsocker

Kör philadelphiaost, smör, florsocker, flädersaft och vaniljsocker till en slät röra.
Bred frostingen över den kalla kakan.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar