6 juli 2022

Martins goda Cole Slaw

I går skördade jag mitt första, alldeles egenodlade, kålhuvud. Stolt så jag kunde spricka bar jag in det till köket och beundrade det länge. Sen var det dags att äta upp det och då gjorde jag Martins Cole Slaw som är den godaste jag någonsin ätit. Jag gör min med bara majonnäs, men vill man göra den lite mindre fet kan man byta ut en del av majonnäsen mot t.ex crème fraiche.

Till lagom många gäster:
1/2 vitkålshuvud
1/2 dl ättika
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
2 msk kummin
1-2 dl majonnäs
Koka en lag på ättika, socker och vatten. Låt svalna.
Strimla vitkålen fint, helst på en mandolin, och slå sedan den avsvalnade lagen över tillsammans med kummin. Massera kålen en stund och täck sedan bunken med plast och låt stå ett par timmar.
Häll av lagen och krama ur kålen ordentligt.
Blanda kålen med majonnäsen till krämig konsistens.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar