6 juli 2022

Spontana sommarmiddagar är bland det bästa jag vet. Ett snabbt SMS med frågan om det möjligen är så att det finns några hungriga vänner som vill komma på en bit mat besvaras i bästa fall med ett: Hur dags ska vi komma? Härligt! Då är det dags att göra en raid i skafferiet och slänga ihop några goda röror att bjuda på som tilltugg eller varför inte som tillbehör till den i princip obligatoriska grillen. 
Smaklig läsning!



Hummus med rödbeta
1 burk kokta kikärtor
1 msk citronsaft
3 msk mild olja
2 vitlöksklyftor
2 krm salt
½ msk spiskummin
1 kokt rödbeta – kan absolut uteslutas, men färgen blir så läcker
Kallt vatten

Skölj kikärtorna noga och kör dem i en matberedare med övriga ingredienser.
Ibland behöver man tillsätta lite kallt vatten för att få en slätare och nästa rinnig konsistens. Hellre lite lös än stabbig är min rekommendation.




Grön ärtröra med chili och koriander
3 dl gröna ärtor
1 vitlöksklyfta
½ citron, saften
½ röd chili
Färsk koriander
Salt och peppar

Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör till en jämn smet. 
Smaka av med mer koriander, salt och peppar.



Tapenade med kapris
40 gr urkärnade svarta oliver
1 msk kapris
2 klyftor vitlök
½ dl olja

Lägg i matberedare och mixa till en gryning röra.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar