19 sep. 2022

Krämig pasta med kantareller, grönkål och bacon, 4 port

Jag skördar, flyttar självsådda plantor, sår lite nytt och drömmer om nästa års stordåd i trädgården. Däremellan tar jag rejäla tag med det som vuxit sig för stort och det som jag ledsnat på. Ut med det gamla och in med det nya liksom. Jag har haft den här trädgården i 14 år, men först nu känns det som att vi lärt känna varandra på riktigt och att vår vänskap fått mogna fram i sin egen takt. För att orka driva förändring behövs det fyllas på med energi och det finns det gott om i veckans recept där jag hämtat ingredienserna både här hemma och i skogen. Smaklig läsning!

 


 

 

Krämig pasta med kantareller, grönkål och bacon, 4 port

250 gr pasta

200 gr kantareller

1 pkt bacon

200 gr grön- eller svartkål

1 gul lök

1 liten morot

2 dl grädde

salt och peppar

smör

 

Stek svampen utan smör tills all vätska försvunnit. Lägg i en klick smör, salta och peppra.

Ställ åt sidan.

Strimla bacon och stek det hårt. Häll över i en sil och låt fettet rinna av.

Ta bort den grova stjälken från kålen och strimla den sedan.

Skala och skiva löken tunt, tärna moroten.

Häll olja i en panna, lägg i lök och morot.

Stek till moroten börjar mjukna och löken får färg.

Blanda i den strimlade kålen och stek ytterligare några minuter.

Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

Häll av pastan, men spara lite av kokvattnet i kastrullen.

Lägg tillbaka pastan och häll i grädden.

Låt koka upp och tillsätt sedan, kålblandningen.

Rör om ordentligt och smaka av med salt och peppar.

Lägg upp på tallrikar och toppa med kantareller och baconströssel.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar