16 mars 2023

Summerrolls med kyckling, 4 port

Vietnamesiska Summerrolls är en favorit här hemma. I veckans recept använder jag kycklingfärs, men det går lika bra med fläskfärs. Vill du göra dem helt vegetariska kan du ta en burk kikärtor, hälla av spadet, mosa dem lätt och steka istället för färsen. Har du en bit kål över är det också gott att strimla den och fräsa med färsen. Se det här som ett grundrecept att utgå ifrån. Smaklig läsning!

 


Summerrolls med kyckling, 4 port

500 gr kycklingfärs

1 vitlöksklyfta

2 tsk hackad ingefära

3 stjärnanis

1 chili, finhackad

1 dl riven morot

1 msk olja

1-2 tsk sesamolja

3 msk japansk soja

Salt och peppar

Koriander

Glasnudlar

Rispapper

 

Fräsk kycklingfärsen i oljan tillsammans med vitlök, ingefära, stjärnanis, chili och riven morot.

Tillsätt sojan och sedan sesamoljan en sked i taget.

Smaka av med salt och peppar. 

Ställ åt sidan och låt svalna.

Koka glasnudlarna enligt anvisningar på paketet, låt svalna.

Klipp eller skär nudlarna i mindre bitar.

 

Ta fram en tallrik med kant.

Lägg ett rispapper i en form med ljummet vatten.

När pappret börjar mjukna lägger du det på tallriken.

Lägg på en klick färs och nudlar i nederkant på pappret.

Ta stöd av kanten och rulla ett varv, vik in kanterna så det blir ett paket och fortsätt rulla.

Lägg rullen med skarven nedåt på en fuktad handduk.

Ställ rullarna kallt fram till servering.

Dela dem med ett diagonalt snitt på mitten och servera med dippsåsen.

 

Dippsås

1 vilöksklyfta

1 tsk honung

2 tsk fisksås

2 tsk soja

2 limefrukter, juicen

 

Mixa alla ingredienser med mixerstav.

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar