Vi närmar oss mitten av mars och det är så tydligt att våren är på väg nu. Vårens färg är grön, precis som veckans recept. Illande grönt och fullt med nyttigheter. Peston och den gröna hummusen räcker till fler måltider. Smaklig läsning!
Px3 - Pasta med pesto och primörer, 4 port
Färsk pasta
Pesto
2 dl gröna ärtor
200 gr broccoli
Olja
Salt och peppar
parmesan
Grön hummus
Ärtskott
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg broccolin på en ugnsfast form, ringla över olja, salta och peppra.
Rosta i ugnen ca 15 min.
Koka färsk pasta enligt anvisningar på paketet.
Sväng runt den med pesto och gröna ärtor och kanske lite extra olivolja.
Toppa med broccoli, en klick hummus och riven parmesan.
Pesto med solrosfrö
½ vitlöksklyfta
3 dl basilikablad rejält packat
1 dl solrosfrö
1 dl riven parmesan
Olivolja
1 msk citronjuice
Salt och peppar
Kör alla ingredienser till peston i matberedare och spä med olivolja till en krämig konsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar