29 nov. 2023

Saffransskorpor med vit choklad och tranbär


Knapriga skorpor fulla med smak. Perfekta till en kopp ganska starkt kaffe innan man ger sig ut i julhandeln. Alla knep är tillåtna i advent tänker jag. Smaklig läsning!

Saffransskorpor med vit choklad och tranbär

100 gr smör
1 pkt saffran
100 gr mandel
100 gr vit choklad
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl torkade tranbär
3 ägg
2 dl socker

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Hacka mandel och choklad grovt.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa ägg och socker pösigt.
Vänd ner de torra ingredienserna och det avsvalnade smöret.
Forma tre rullar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Grädda 20 min.
Sänk värmen till 75 grader.
Skär längderna på snedden i 1 cm tjocka skivor.
Lägg tillbaka skivorna på plåten med snittytan uppåt.
Ställ in i ugnen för att torka ca 1 timme.
Du kan behöva öppna luckan ett par gånger för att lufta.
Låt skorporna svalna och förvara dem i lufttät burk.
Göm burken för resten av familjen J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar