30 nov. 2023

Saffransglass med rostad kokos, nötter och choklad



"Saffransglass, fy fanken det är ju som att äta kall fiskgryta!" Min entusiasm svalnade något efter makens kommentar till min receptidé, men jag genomförde den ändå. Med rostad kokos, nötter och choklad för lite crunch blev den en succé. Ni kan ju gissa vem som åt mest, det var inte jag i alla fall så mycket kan jag säga. 

Saffransglass med rostad kokos, nötter och choklad
5 dl grädde
1 bkr sötad kondenserad mjölk
1 pkt saffran
1 dl kokos
nötter och choklad

Vispa grädden tillsammans med saffran tills den är lite hårdare än lösvispad.
Vänd ner kondenserad mjölk.
Frys över natten eller minst 6 timmar.
Ta fram ca 30 min innan servering.
Rosta kokos i torr stekpanna tills den får lite färg.
Hacka nötter och choklad.
Strö över hacket och kokosen precis innan servering.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar