8 juli 2024

Pasta från trädgården, 4 port

Min trädgård blev en djungel när jag var borta från den i bara en vecka. Men vilka fina fynd jag gör i den. Zucchinin är på gång, tomater och gurka likaså men jösses vad med sockerärtor och basilika jag har. Jag känner mig rik och svänger ihop en pasta med (köpt) färsk vitlök toppad med parmesan och ätbara blommor medan jag ignorerar regnet som vräker ner. 

Smaklig läsning!Pasta från trädgården, 4 port

400 gr pasta

1 strimlad vitlöksstjälk

2 dl strimlade sockerärtor

Smör

Vitlöks- och chiliolja

Salt och peppar

Parmesan

Färska örter

Ätbara blommor

 

Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

Häll av, men spar en dryg dl av vattnet.

Fräs strimlad vitlök och sockerärtor i smör och vitlöksolja 2-3 min.

Tillsätt pastan och blanda väl.

Häll i lite av vattnet och blanda igen.

Lägg upp på tallrikar och strö över hackade färska örter och ätbara blommor.

Hyvla parmesan och dra ett par extra tag med pepparkvarnen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar