20 juni 2024

Sliders med Pulled Pork och Jalapeñomajonnäs

 

I dag bjuder jag på året succé från vår Studentbuffe. Små läckra Sliders med Pulled Pork och Jalapeñomajonnäs som kan ätas både varma och kalla. Med lite hetta från såsen och krisp från pickles blir det rena rama smakbomben i munnen. Köttet lagar sig mer eller mindre själv över natten. Sedan lägger du en klick av majonnäsen på ett hamburgerbröd, toppar med kött och lite pickles innan du sätter på locket. Smaklig läsning!

Pulled pork

1kg fläskkarré

4 dl Cocacola

3 dl BBQ-sås

2 gula lökar, skivade

2 röd paprika, i strimlor

2 vitlöksklyftor, pressade

2 morot, skivad

Salt och peppar

Små eller stora hamburgerbröd

 

Blanda cola, BBQ-sås och grönsaker.

Lägg karrén i en ugnsfastform eller gjutjärnsgryta och slå marinaden över.

Låt stå 4 timmar, eller över natten.

Sätt ugnen på 180 grader.

Skrapa bort en del av marinaden och bryn sedan köttet runt om.

Lägg tillbaka i formen och häll över resterande marinad.

Täck formen noga eller sätt lock på grytan.

Ställ in i ugnen 30 min.

Sänk sedan värmen till 80 grader och låt köttet sakta, sakta kokas sönder över natten.

Dra isär köttet och smaka av med salt och peppar.

 


Jalapeñomajonnäs -lagom till 4 personer

2 dl majonnäs

1 msk hackade inlagda jalapeños

1 msk sweet chili

Blanda alla ingredienser och ställ kallt fram till servering.

Smaka av med mer jalapeños.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar