Jag hoppas att du haft en fin sommar trots att vädret varit milt sagt omväxlande. Jag har varvat renovering av min nya restaurang med härlig ledighet som tillbringats med att leta inspiration till både inredning och menyer. Just nu är persikor och nektariner på topp och rimliga i pris. I veckans recept ugnsbakar jag nektariner och serverar med krispiga bröd. Smaklig läsning!
Ugnsbakade nektariner, 4 pers
3-4 nektariner
75 gr fetaost
2 tsk flytande honung
2-3 msk mild olja
2 klyftor vitlök
svartpeppar
chiliflakes
1 rejäl kvist timjan
Sätt ugnen på 200 grader.
Kärna ur och klyfta frukterna och lägg på en plåt.
Pressa eller finhacka vitlöken och fördela över frukten.
Smula osten över frukten.
Ringla över olja och honung.
Dra några varv på pepparkvarnen och strö över lite chiliflakes och färsk timjan.
Baka i ugnen 12-14 min.
Servera med krispiga tortillabröd.
Krispiga tortillabröd
Totillabröd
Vitlöksolja
Oregano
Salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla tortillabröd med vitlöksolja eller vanlig olja.
Strö över oregano och salt.
Lägg in bröden i ugnen ca 4-5 min.
De ska bubbla upp och få lite färg.
Ta ut och låt dem svalna.
Bryt i bitar och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar