24 sep. 2016

Örtbakad lax med Äpple-rajja, 4 port



Timjan
Basilika
Persilja
Dragon
2 vitlöksklyftor
1 citron, skalet
2 msk olja
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Mortla rejält med örter tillsammans med rivet skal av citron och vitlöksklyftorna.

Tillsätt olja, salt och peppar. 
Bred ut över laxarna och baka 8-10 minuter beroende på tjocklek. Servera med Äpple-Rajja och en rejäl grönsallad.

Äpple-rajja


1 äpple, gärna Katja
1 liten röd lök
2 tsk curry
1 msk mango chutney
1 dl majonnäs
Salt och peppar
Tärna äpplet och hacka löken.
Blanda med övriga ingredienser.

Smaka av med salt och peppar.

23 sep. 2016

Kyckling Bulgogi med vitkålssallad, 4 port


4 kycklingbröst

2 dl bulgogimarinad

1 stor gul lök

1 stor röd paprika

2 morötter

¼ litet vitkålshuvud

1 tsk sesamolja

2 + 1 msk rapsolja

½ msk soja

Salt och peppar

4 stora blad av isbergssallat

Färsk koriander










Skiva lök, paprika och kyckling. 
Fräs lök och paprika i en vid kastrull med 2 msk olja, tillsätt kycklingen och stek den runt om. 
Tillsätt Bulgogimarinaden, sänk värmen och låt kycklingen koka sönder. Ca 50 min. 
Smaka av med salt och peppar.

Grovriv morötterna och strimla kålen fint. 
Blanda med sesamolja, rapsolja, soya och låt salladen marinera medan kyckling kokar färdigt.

Servera kycklingen i sallatsblad med kålsallad i botten och kycklinggryta ovanpå. Toppa hela härligheten med rejält med färsk koriander.

21 sep. 2016

Vi söker dig som vill jobba extra på helger och lov!

Till vår fina restaurang/café i Mariefred söker vi dig som är över 16 år för extrajobb på helger och under loven. 


Dina arbetsuppgifter är främst att stå i kassan, men du kommer också få göra smörgåsar, baka, diska och hjälpa till i köket.Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av branschen, men det är inget krav.Skriv några rader om dig själv och vad du gjort tidigare och maila oss på info@elsasskafferi.se

Vi ser fram emot att höra av dig!
Alexandra, Ausra, Martin, Sofia, Tintin, Virginia, Maya och Leo

18 sep. 2016

Det börjar närma sig!

Foto: Marianne Wikner

Kontorsdag med nya boken i fokus - vi går igenom alla recept ännu en gång, justerar ordning på bilder och recept, lägger till och drar ifrån... 

Snart går vår "bebis" iväg till tryckeriet och en ny närproducerad kokbok finns att köpa på våra restauranger.  Mer info om hur du kan köpa boken kommer inom kort!

16 sep. 2016

Skaldjurstid i Skafferiet!

Från september till april är det säsong för allsköns skaldjur och vi bjuder vännerna till bords med härligt fullmatade krabbor, goda såser och nybakat bröd.

Enkrämig aioli med bra bett av vitlök hör till precis som en klassisk senapssås – med eller utan dill!
Ett gott bröd och några goda ostar vill man också ha och varför inte börja måltiden med en liten soppa på trumpetsvamp?


Aioli

Extra gott smakar aiolin med vitlök från egna täppan! Prova att mixa oljan med lite färsk chili eller ha i lite tryffelolja för nya smakupplevelser.

2 äggulor
2 tsk citronsaft
2 dl rapsolja (eller 1 dl raps- och 1 dl olivolja)
2 pressade vitlöksklyftor
en nypa salt
Vispa ihop gulor och citronsaft.
Tillsätt oljan droppvis till en början och i en stråle efter hand.
Skulle såsen spricka kan man rädda den genom att tillsätta lite iskallt vatten eller eventuellt en äggula till. Ge inte upp!
Smaka av med vitlök och salt.