Här kommer mina topptitlar från årets bokrea!
Svensk
Husmanskost, Tore WretmanFläsklägg
och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den
svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och
lagad med stor omsorg. Tore
Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition.
Köp
gärna flera exemplar och sprid ut bland vänner och bekanta!
Vår Kokbok,Sveriges
mest aktuella grundkokbok fylld av inspiration, matlagningsglädje, recept och
handfasta råd. Här hittar du den snabba vardagsmaten, klassisk husmanskost och
härliga festmenyer.
Du lär dig även hacka lök, rensa fisk, hur man räddar
en sås som har skurit
sig och en mängd andra knep som är viktiga i köket.
-
jag ger den till alla våra
ungdomar när de tar studenten och vuxenlivet ska till att börja.
Det
goda enkla, Anna och Fanny BergenströmEn gedigen bok om
läcker, vacker och sinnlig mat i tiden. Mat som både vi själva och miljön mår
bra av. Mer grönt, mer bönor, linser och spännande nygamla korn men
boken innehåller också härliga fisk- och köttrecept.
Feelgood-läsning på hög nivå där inget känns
krångligt eller svårt,
bara enkelt och gott.
Plenty
More, Yotam OttolenghiYotam Ottolenghis sätt att ta sig
an och laga grönsaker har förändrat vegetarisk matlagning i grunden.
Hans originella sätt att krydda och
blanda smaker har inspirerat människor över hela världen, mig själv inberäknat.
Yotam Ottolenghi är en av mina största idoler
som både matlagare och entreprenör.