22 okt. 2017
19 okt. 2017
Skördetid - Tandooribakad blomkål
Blomkål – frysta buketter går också fint
Tandoorikrydda
Rapsolja
Salt
Skiva blomkålsbuketterna.
Lägg dem på en plåt, strö över tandoorikrydda, olja och salt.
Blanda ordentligt och baka sedan kålen 5 min i 190 grader varm ugn.
Servera med en kall yoghurtsås och nykokt basmatiris för en helvegetarisk måltid.
18 okt. 2017
Skördetid - Citron- och örtbakad lax med ljummen fänkålssallad, 4 port
600 gr
lax
½ + ½ citron
citron
2 msk
torkade örter
1 msk
smör
Salt och
peppar
1-2
fånkålsstånd
1 röd lök
3 msk
hackad persilja
2 msk
mild olja
Sätt
ugnen på 180 grader.
Skär
laxen i portionsbitar, gör ett snitt i mitten och stick ner en citronklyfta.
Krydda
med salt, peppar och torkade örter.
Baka
laxen ca 12 min till en innertemperatur av 44 grader.
Ansa
fänkålen och skiva den tunt. Skala löken och skiva den tunt.
Blanda
fänkål och lök med hackad persilja, olja och saften av en halv citron.
Smaka av
med salt och peppar. Strax före servering lägger du salladen i en riktigt varm
stekpanna och låter den bli varm, 2-3 minuter. En kall sås med färska örter,
majonnäs och crème fraiche är gott till!
Skördetid - Fänkålssallad med citron och persilja, 4 port
1-2
fånkålsstånd
1 röd lök
3 msk
hackad persilja
2 msk
mild olja
Salt och peppar
Ansa
fänkålen och skiva den tunt. Skala löken och skiva den tunt.
Blanda
fänkål och lök med hackad persilja, olja och saften av en halv citron.
Smaka av med salt och peppar. Strax före servering lägger du salladen i en riktigt varm stekpanna och låter den bli varm, 2-3 minuter.
14 okt. 2017
Skördetid - Paprikaröra
6 paprikor
i olika färger
1 gul lök
2-3
vitlöksklyftor
Olja
Salt och
peppar
Basilika
Sätt
ugnen på 200 grader.
Dela
paprikorna och lägg dem med skinnsidan upp på en plåt med bakplåtspapper
tillsammans med oskalad gul lök i klyftor och vitlök. Ringla över en dryg
matsked olja och rosta i ugnen tills paprikorna blivit rejält svarta. Lägg allt
i en bunke och täck med plast, låt svalna. Dra av skinn och skal från paprika
och lök. Blanda och smaka av med salt, peppar och färsk basilika.
Skördetid - Färsfylld paprika med paprikaröra, 4 port
4 små
eller 2 stora paprikor
400 gr
nötfärs
1 gul lök
1 morot
2 dl kokt
ris
1 tsk
spiskummin
Salt och
peppar
Sätt
ugnen på 175 grader.
Finhacka
löken och moroten. Blanda med färs, ris och kryddor.
Dela
paprikorna och fyll dem med färsen. Baka paprikorna ca 20 minuter, eller tills
de har en innertemperatur på 56 grader. Servera med paprikaröra, nykokt ris och
en god sallad!
13 okt. 2017
Skördetid - Päronmarmelad med valnötter
1 kg päron (ca 8 st)
1 ½ citron
I pkt syltsocker
1 msk hackad ingefära
50 gr valnötter, krossade
Skär päronen i 2 cm stora bitar och lägg i en kastrull tillsammans med ingefära och saften av en pressad citron. Skär den kvarvarande halvan i skivor och lägg i kastrullen. Koka 20 min, tillsätt sedan sockret och koka ytterligare 10-15 minuter eller tills marmeladen har en temperatur på 114 grader. Tillsätt nötterna, koka upp, häll upp på burkar och låt sedan svalna.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)