1 buffel mozarella, riven i bitar
20g parmesan, finriven
5 dl tomatsås
3-400 gr
fiskfilé
3
vitlöksklyftor
1 msk kapris
6
kvistar timjan
lite
hackad persilja
4 msk
olja
salt och
peppar
1 msk
smör
Skivade
tomater
Sätt
ugnen på 220 grader.
Mortla
vitlöksklyftorna med kapris och örter, tillsätt oljan.
Lägg
tomaterna i botten på en ugnsfast form, lägg på fisken.
Salta och
peppra.
Bred
över kaprisröra, klicka på lite smör och baka i ugnen 15-20 min.
Servera
direkt tillsammans med nykokt potatis och smörslungade vaxbönor.
Rostbiff
(ca 500 gr tillagad)
Smör
Salt och
peppar
Torkade
örter
2 dl
bulgur
1
salladslök, strimlad
1 dl
tärnad zucchini
1 dl
tärnat äpple
2 tsk
curry
Olja
Hackad
persilja
Rostad
lök
Sätt
ugnen på 150 grader.
Strö ut
salt, peppar och torkade örter på en skärbräda.
Rulla
köttet i blandningen och bryn det sedan runt om i smöret.
Sätt i
en stektermometer och ställ in köttet i ugnen i en form tills det är 56 grader.
Ta ut
köttet, slå folie runt och låt det vila åtminstone 20 min.
Koka
bulgur enligt anvisning på paketet.
Bryn
lök, zucchini och äpple i lite olja. Tillsätt curry, smaka av med salt och
peppar.
Blanda grönsakerna
med bulgur.
Skiva
köttet tunt och garnera med rostad lök och hackad persilja.
250 gr
rödbetor
150 gr
zucchini
150 gr
halloumi
2 ägg
salt och
peppar
olja
till stekning
Skölj
rödbetorna nog och riv dem på grova sidan av ett rivjärn.
Gör
samma med zucchinin och lägg den sedan i ett durkslag tillsammans med en nypa
salt i 15 min. Pressa sedan ur vätskan ordentligt och riv osten.
Blanda
betor, zucchini och ost med ett uppvispat ägg.
Salta
och peppra.
Häll
olja i en panna och stek på hög värme tills röstin blivit gyllene och frasig.
Vänd och
stek andra sidan.
Servera
med en god sallad och nybakat bröd.