27 juni 2012

Räddarna i Skafferiet


Sommar, sol, semester och spontana middagar blir ännu härligare med en bra laguppställning i skafferiet. Kapris, oliver, sardeller, fetaost, dijonsenap, grillad paprika och soltorkade tomater förvandlas snabbt till frestande snacks eller förrätter. 

Kapris blandas med nykokt färsk potatis, röd lök och senapsvinägrette till härlig potatissallad. Eller i färssmeten tillsammans med hackade rödbetor, fransk senap och lök till råbiff.

Oliver marineras med god olja och örter från egna täppan. Urkärnade svarta körs med sardeller, persilja, vitlök och olivolja till en tapenade.

Grillad paprika blir en vegetarisk carpaccio toppad med rostade nötter och ost. Kan också mixas med crème fraiche, örter, salt och peppar till krämig dressing eller strimlas ner i salladen.

Soltorkade tomater fräses med nykokt pasta eller körs med basilika, vitlök, parmesan och olivolja till en mustigt mörkröd pesto.

Fetaost kan rivas över pasta eller omelett, läggas i foliepaket på grillen tillsammans med grönsaker, mixas med örter och crème fraiche för att fylla rullar av parmaskinka eller serveras tillsammans med svalkande vattenmelon som sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar