Nyponmarmelad med muscovadosocker
4 dl hårda
nypon0,5 dl muscovadosocker
0,75 dl syltsocker
0,5 st citron, saften
1 tsk vaniljsocker
Rensa nyponen, dela dem och ta bort fröna med en liten tesked. Försökt få bort allt hår inuti skalet, för de kan klia sedan och skölj de rensade nyponen under vatten för säkerhets skull. Blanda nypon muscovadosocker, syltsocker och citronsaften i en kastrull. Koka alltsammans i cirka 5 minuter. Tillsätt vaniljsocker och låt koka upp.
Dra av kastrullen av plattan och häll upp nyponmarmeladen på en ren varm glasburk
Det här lät riktigt spännande :)
SvaraRaderaEthyl Vanillin (vanillin, syntetisk vaniljarom, arom eller vaniljarom)
SvaraRaderaKopplat till:Mjukglass
njurskador och njursjukdomar
lungskador
mag- och tarmirritation
svåra allergiska reaktioner
Ät bara produkter som anger vanilj som ingrediens.
Exakt - jag anger alltså vaniljsocker som ingrediens och inget annat. Men tack för att du förtydligar för mina läsare vad syntetiska ämnen kan ställa till med.
Radera