31 okt. 2012

Petit Choux deg - grundrecpet


Grundrecept petit choux, 6-8 bakelser
2dl kallt vatten
(4 tsk florsocker om du vill göra bakelser)
75 g smör
2 dl mjöl
3 st ägg
en nypa salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt.
Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper bottnen.
Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget och tillsätt en nypa salt.
Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.
Spritsa ut petit-chouerna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter tills petit-chouerna känns lätta och luftiga.
Klipp eller stick hål i dem så ångan slipper ut.
Låt dem svalna på galler och fyll dem sedan efter önskemål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar