17 sep. 2013

Turkisk Rödbetsdipp


Förra veckan bjöd på sol och bad i mängder på Bodrumhalvön i Turkiet. Solmogna fikon på frukostbuffén, fantastiska röror på förrättsbordet, kyckling på längden bredden och tvären toppat med solmogna tomater och paprikor. På flygplatsen hittade vi en vacker bok om och med recept från Istanbul som kommer lysa upp många av höstkvällarna.
Afiyet olsun!

 

Rödbetsdipp
200 gr rödbeta
1 msk olivolja + några teskedar
3 msk turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta, krossad
Salt
Sätt ugnen på 180 grader.

Gnid in betorna med olivolja och slå in dem i ugnsfolie.
Baka betorna ca 60 min tills de är mjuka.
Skala betorna när de svalnat något.
Mixa dem sedan med olivolja, yoghurt och vitlök till en slät kräm.
Smaka av med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar