6 mars 2015

Kladdkaka med kokostosca

Dags att börja röja i trädgården och när smakar väl kaffet bättre än efter ett par timmars utomhusaktivitet? En lyxig kladdkaka med kokostäcke till blir pricken över i:et.Till kvällen blir det grillpremiär – lammstek i skivor med en krämig sellerisallad till.


Kladdkaka med kokostosca 

175 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Toscasmet
75 g smör
2 dl strösocker
1 ½ dl vispgrädde
1 dl sirap
200 g kokos
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, vispa ägg och socker poröst.
Blanda alla torra ingredienser med smör och äggsmet.
Bred ut i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 12–15 min.
Blanda alla ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Koka upp smeten under omrörning.
Bred smeten över den nygräddade botten och grädda i ytterligare 10 min. Låt kakan kallna och skär den i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar