11 maj 2015

Veckans vegetariska - Sallad med röda linser, tomat, apelsin, ingefära och persilja

till 4 portioner behöver du:
3 dl kokta röda linser
2 tärnade tomater
1 apelsin -skal och saft
1 röd lök skivad
1/2 urkärnad tärnad chili
1 msk riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 dl hackad persilja
1 tsk kanel
salt och peppar
2 msk olivolja

Koka linserna enligt paketet eller ta färdiga linser på burk.
Bland linser med rivet apelsinskal, tärnad tomat, skivad lök och hackad persilja.
Gör en dressing på apelsinsaften och olivoljan.
Tillsätt kanel och smaka av med salt och peppar - slå dressingen översalladen och blanda väl.

2 kommentarer:

  1. Vilken spännande sallad, får ta och prova den någon dag!

    SvaraRadera
  2. Tricket är att inte låta de röda linserna bli överkokta! Numer slår jag kokande vatten över linserna och låter dem stå istället för att koka vidare.

    SvaraRadera