21 juni 2016

Fläder och jordgubbspaj med mascarponekräm

Härligt fläderdoftande och lite syrlig curd toppas med len mascarponekräm och rikligt med färska jordgubbar. Försommarens smak och doft i varje tugga!


1 ½ dl flädersaft
2 ägg
2 msk strösocker
½ citron, saften
75 gr smör
Mascarpone
Vaniljsocker
Jordgubbar

Häll flädersaft, socker och ägg i en liten kastrull.
Ställ kastrullen i en större gryta med sjudande vatten. Sjud under omrörning tills curden tjocknat, ca 3 min. Ta kastrullen åt sidan och vispa i smöret i små bitar.
Häll upp curden i pajskalen, ställ i kyl för att stelna.
Blanda mascarpone med vaniljsocker. Spritsa, eller klicka ut, på pajerna.


Dekorera med färska gubbar!

Ett riktgt bra recept på pajdeg hittar du här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar