1 nov. 2016

Pimpa en Pumpa! - Pumparutor, ca 40 bitar


200 gr smör
5 dl socker
6 ägg
400 gr pumpa
6 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 msk kardemumma
3 tsk bakpulver
1 citron -, skal och saft
600 gr Philadelphiaost
6 dl florsocker
Smörj och bröa en långpanna. Lägg gärna bakplåtspapper i botten.
Rör smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget.
Skala och riv pumpan fint, blanda ner i smeten tillsammans med citronsaften.
Tillsätt mjölet blandat med kanel, kardemumma och bakpulver.
Häll smeten i långpanna och grädda 35-40 min, 175 grader.
Blanda under tiden ihop Philadelphiaost, florsocker och det rivna skalet från citron.
Låt kakan svalna och bre sedan utan frostingen.

 Jag råkade av misstag ha i en näve russin i smeten – det blev gott det med!Pumparutor, ca 40 bitar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar