3 nov. 2016

Pimpa en Pumpa - Värmande pumpa- och kastanjesoppa, 6 port

2 gula lökar
3 msk olivolja
1 muscat, eller 2 butternutpumpa
1 L grönsaksbuljong
2,5 dl torkade kastanjer
2 vitlöksklyftor
1 lagerblad
1 tsk torkad rosmarin
cidervinäger
svart peppar
persilja till garnering
en nypa paprika




Blötlägg kastanjerna över natten.
Hacka löken och fräs den mjuk i olivolja.
Tillsätt pumpan och fortsätt steka under omrörning tills pumpan mjuknat.
Häll i buljong, pressad vitlök, kastanjer, lagerblad och rosmarin. Låt alltsammans sjuda i 40 min.
Ta bort lagerbladet, tillsätt cidervinäger och svartpeppar efter smak. Mixa sedan soppan slät.
Garnera med persilja och en nypa paprika innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar