Kantarellrisotto, 4 port
3 dl avorioris
3 dl kycklingfond
3 dl kycklingfond
1 selleristjälk
1 dl vitt vin
1 dl vitt vin
3 dl förvällda kantareller
2 msk smör
2-3 msk riven parmesan
2 msk smör
2-3 msk riven parmesan
salt, peppar
Fräs svampen i en gryta med tjock botten tills det mesta av vätskan i den ångats bort.
Dra åt sidan.
Skiva sellerin och fräs den i smör, slå på
Skiva sellerin och fräs den i smör, slå på
ris och vin.Koka upp.
När det mesta av vinet är borta tillsätts buljongen lite i taget under omrörning. När all buljong kokats in i riset ska det vara klart och lite lätt ”al dente”.
När det mesta av vinet är borta tillsätts buljongen lite i taget under omrörning. När all buljong kokats in i riset ska det vara klart och lite lätt ”al dente”.
Tillsätt smör, svamp och parmesan under omrörning.
Salta och peppra.
Salta och peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar