1 juli 2017

Sommarmat - Sallad med bacon, mozzarella och pocherat ägg, 2 port

Man tager vad man haver... I kylskåpet fanns bacon, mozzarella, ägg och diverse grönt som Martin svängde ihop till den här matiga salladen till lunch.

1 pkt bacon
1 pkt mozzarella
2 ägg
1 msk ättika
Zucchini
Tomat
Salladsblad
Paprika
Lök
2 msk olja
1/2 msk vinäger av valfri sort
Salt och pepppar
Skär och blanda grönsakerna i en skål. Slå över olja och vinäger, salta och peppra, blanda ordentligt.
Strimla baconet och stek det hårt. Lägg över i en sil och låt fettet rinna av ordentligt. 
Bryt isär mozzarellan och strö över bacon.

Koka upp vatten och tillsätt ättika och en nypa salt.
Knäck äggen ett i taget i ett glas.
Ta en sked och gör en virvel i det kokande vattnet, häll ägget i virveln och sänk värmen. Låt ägget sjuda 3 minuter. Lyft det sedan med en hålslev. Upprepa med ägg nr 2 och lägg dem sedan på salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar