600 gr fläskkarré
4 dl vatten
½ dl salt
½ dl socker
1 kvist rosmarin
1 lagerblad
Smokey BBQ-krydda, eller annan
Lös upp salt och socker i vattnet.
Lägg karré, rosmarin och lagerblad i lagen minst 1 timme.
Häll av lagen och torka köttet. Grilla karrén och servera med persikorelish och en god
sallad.
Persikorelish
3 persikor
1 ½ dl socker
1 dl cidervinäger
en nypa chiliflakes
¾ tsk salt
1 röd lök, skivad
Kärna ur persiokorna och skiva dem.
Koka upp socker, vinäger och chiliflakes.
Tillsätt persikor och salt.
Låt sjuda 15-20 minuter.
Tillsätt löken och sjud ytterligare 5 minuter.
Häll upp på burk och låt svalna.
Håller 5 dagar i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar