600 gr
lax
½ + ½ citron
citron
2 msk
torkade örter
1 msk
smör
Salt och
peppar
1-2
fånkålsstånd
1 röd lök
3 msk
hackad persilja
2 msk
mild olja
Sätt
ugnen på 180 grader.
Skär
laxen i portionsbitar, gör ett snitt i mitten och stick ner en citronklyfta.
Krydda
med salt, peppar och torkade örter.
Baka
laxen ca 12 min till en innertemperatur av 44 grader.
Ansa
fänkålen och skiva den tunt. Skala löken och skiva den tunt.
Blanda
fänkål och lök med hackad persilja, olja och saften av en halv citron.
Smaka av
med salt och peppar. Strax före servering lägger du salladen i en riktigt varm
stekpanna och låter den bli varm, 2-3 minuter. En kall sås med färska örter,
majonnäs och crème fraiche är gott till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar