26 okt. 2018

Höstlov i SkafferietFör första gången på länge känner jag mig välförtjänt av höstlov. Den senaste månaden har jag vikarierat på restauranglinjen, Culinary Craft, och fått sätta ord på mina kunskaper i ämnet ”Service och bemötande” – så enkelt att prata om och förstå, men så lätt att vara mänsklig och glömma bort när man är stressad, inte trivs på jobbet eller bara har en dålig dag. Så hur lär man ut något som är så oerhört erfarenhetsbaserat? Vi gör studiebesök, agerar mystery-shoppers, ifrågasätter våra personliga egenskaper, leker charader och pratar om knepiga situationer som kan uppstå. 

Nu lägger jag upp fötterna en stund och fyller på med inspiration inför lektioner och julbord och fnissar åt slutsatsen en av eleverna drog:
-”Kan du inte vara trevlig, var tyst alltså?!”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar