14 mars 2019

Var dags mat - Tandooribakad kyckling med paprikacrème och rostade rotfrukter, 4 port

Fotograf: Malin Mörner Styling: Marianne Wikner


4 kycklingfiléer
2 msk tandoorikrydda
8 medelstora potatisar
4 medelstora rödbetor
6-8 medelstora palsternackor
Olja
Salt och peppar

4 grillade paprikor från burk
2 dl grekisk yoghurt
1 msk olivolja
1 msk hackad persilja

Sätt ugnen på 180 grader.
Mixa paprikorna med yoghurt, olivolja och persilja.
Ställ kallt fram till servering.
Halvera potatisarna, skiva rödbetorna och klyfta palsternackorna.
Lägg rotfrukterna på en plåt, ringla över olja, salt och peppra.
Sätt in i ugnen och rosta dem ca 25 min.
Stek kycklingfiléerna med tandoorikrydda i olja så de får fin färg.
Ställ in i ugnen tillsammans med rotfrukterna de sista 15-20 minuterna.
Servera med blandade salladsblad, oliver och några goda inläggningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar